Lista documentelor justificative

În funcție de categoria la care ați nominalizat, în etapa de preselecție vor fi solicitate documente doveditoare privind activitatea de voluntariat. În continuare veți găsi listele cu posibilele documente doveditoare solicitate pentru fiecare dintre cele patru categorii ale competiției.


Categoria Voluntarul anului

 1. Copie a Contractului de Voluntariat al voluntarului nominalizat.

 2. Portofoliul Voluntarului : 

 • ​Unul dinte următoarele: rapoarte de activitate, fișă de pontaj, copie după caietul de prezență, din care să reiasă numărul de ore de voluntariat menționat de dumneavoastră în aplicație

 •  Patru fotografii relevante din activități diferite.

 • Apariții media (scrisă sau audio-vizuală) despre activitățile în care a fost implicat voluntarul nominalizat (inclusiv articole de pe site-ul/blogul/contul de facebook personal sau al organizației).


​Categoria Proiectul de voluntariat al anului

 1. Fișe justificative care să dovedească veridicatea numărului de ore de voluntariat din cadrul proiectului, menționate de dumneavoastră. (Vă rugăm să specificați care a fost modalitatea de calcul/algoritmul de calcul ale orelor menționate mai sus) 

 2. Șase fotografii relevante ale proiectului nominalizat.

 3. Apariții media (scrisă sau audio-vizuală) despre proiect sau activitățile din cadrul acestuia (inclusiv articole de pe site-ul/blogul/facebook-ul celor implicați sau al organizației, înregistrări video, etc.).


​Categoria Coordonatorul de voluntari al anului

 1. Instrumentele de lucru pe care le folosiți în lucrul cu voluntarii (formulare de înscriere, rapoarte de activitate ale voluntarilor, contracte de voluntariat, formulare de exit, fișe de observație, recomandări date pentru voluntari etc.)

 2. Patru fotografii relevante din activități diferite în care coordonatorul de voluntari nominalizat a fost implicat.

 3. Apariții media (scrisă sau audio-vizuală) despre proiectele, în care au fost implicați voluntarii coordonati de coordonatorul nominalizat (inclusiv articole de pe site-ul/blogul/facebook-ul personal sau al organizației).

 4. Declarație de susținere din partea conducerii organizației/unui superior al coordonatorului de voluntari.


​Categoria Centrul de voluntari al anului

 1. O lista cu toate organizațiile sprijinite pe parcursul perioadei menționate în aplicație. 

 2. O listă cu tipurile de activități în care au fost plasați voluntarii și durata acestora.

 3. Patru fotografii relevante din activități diferite.

 4. Apariții media (scrisă sau audio-vizuală) despre centrul de voluntariat, activitățile acestuia și reușitele acestora. (inclusiv articole de pe site-ul/blogul/facebook-ul personal, al organizațiilor sprijinite sau al centrului de voluntariat).