Finalişti

Voluntariat pentru încluziune prin artă

Proiectul și-a propus să investească în tineri creând contexte de interacțiune cu oamenii, în diferite medii sociale și culturale și organizând ateliere de educație socio-educativă pentru dezvoltarea de abilități de viață. Una din temele atinse de atelierele desfășurate a fost libertatea de exprimare și a vizat conceperea de materiale scrise de către tinerii beneficiari ai acestui program. Toate materialele scrise de tinerii și voluntarii din proiect au fost publicate ulterior într-o culegere de texte care a fost distribuită în comunitate tocmai pentru a promova abilitățile și talentele tinerilor parte din proiect.
De asemenea, una dintre activitățile proiectului a presupus și organizarea unui festival folcloric național în care au fost implicați tineri și voluntari pentru ca rezultatul să fie unul de impact la nivel larg. Nu în ultimul rând, în cadrul proiectului, cu ajutorul voluntarilor, a fost realizat și un festival de colinde și datini românești care s-a bucurat de 80 de participanți.


Numărul de voluntari implicați în cadrul proiectului: 45
Numărul de ore de voluntariat desfășurate în cadrul proiectului: 1120

Testimonial:

"Este minunat să vezi ca poți ajuta pe cineva aflat în nevoie, că în noapte ai înecat destine în lumină, că ai reușit să contribui la o schimbare, că ai adus un strop de bine și de bucurie în viața unei ființe, un zâmbet pe fața cuiva! Pentru viitor îmi doresc să fac un master în Tehnici de producție editorială în presă scrisă, audiovizual și multimedia. Cred că așa voi ajuta tinerii să-și publice creațiile, să scoată cărți cât mai ieftin și să-i promovez, pentru că tinerii au mare nevoie de promovare, de sprijin pentru a evolua" (Ana-Maria Gibu, Beneficiar al proiectului, autoarea volumului „Grădina mea”)

282 voturi