Finalişti

Plantăm Fapte Bune în România

„Plantăm fapte bune în România” este o poveste scrisă împreună, cu ajutorul echipei. O echipă care a visat, a pus energie, timp și credință în gândurile, cuvintele și faptele ei. Împreună au înțeles că își pot construi viitorul pe care și-l doresc și tot împreună au învățat cum să facă primii pași pe acest drum. În 2015 au împărtășit și cu alții valorile lor, modul de organizare, și experiența acumulată și i-au încurajat să se organizeze pe cont propriu. Astfel a avut loc cea mai mare acțiune de împădurire cu voluntari din țară. 11.141 de voluntari au muncit cot la cot în mai multe județe din țară. Copii, militari, jandarmi, localnici, voluntari din toate colțurile țării au plantat în data de 14 noiembrie 2015. Această experiență le-a dovedit cât de mult contează puterea exemplului, precum și necesitatea de a fi folositor comunității.

Numărul de voluntari implicați în cadrul proiectului: 11.141
Numărul de ore de voluntariat desfășurate în cadrul proiectului: 61.705

Testimonial:

„Având în vedere scăderea drastică a suprafețelor împădurite și acutizarea fenomenelor extreme, mai ales în zona de sud a țării, am aplicat cu promptitudine și plăcere la această generoasă acțiune. Este un bun prilej de a conștientiza în opinia publică necesitatea unor astfel de acțiuni și ne bucură faptul că există astfel de organizații și oameni inimoși, care promovează măsuri concrete de protecția mediului și refacerea zonelor verzi. Susținem total acest fel de inițiative, iar studenții au aderat cu entuziasm și au fost încântați să fie
implicați în cadrul acestor acțiuni.” (Prof. Univ. Dr. Marin Soare - Prorector - Patrimoniu Agricol, Universitatea din Craiova)

19 voturi