Finalişti

Marian Alin Secetă

Alin Secetă este cel mai implicat voluntar de la SOS Satul Copiilor Cisnădie. Este „un om foarte calm, prietenos", „înțelegător", „cu o răbdare de fier", „un om deosebit" - după cum îl descriu copiii cu care lucrează. Știe foarte bine să-i asculte pe ceilalți și încearcă împreună cu ei să identifice cele mai bune soluții educaționale. Pentru el nu există cuvintele „abandon" sau „nu pot" și îi motivează pe copii să reușească și să-și dorească succesul. De meserie jurist, Alin e pasionat de lectură, dar și de sport. În cadrul SOS, acordă bisăptămânal sprijin școlar, pe parcursul anului școlar, la limba și literatura română și istorie copiilor din clasele VII-X. Alin oferă meditații individuale copiilor care solicită sprijin suplimentar. Nimic nu l-a împiedicat ca în vacanțele școlare să fie aproape de copii, oferindu-le momente frumoase și organizând pentru ei diferite activități: sportive (tenis, fotbal), drumeții, activități motivaționale și o zi plină de adrenalină la Arka Park; proiectul „Fratele mai mare"; activitatea „Ce rol are cititul în viața noastră?". În luna mai 2016, Alin a participat și la SemiMaratonul Sibiului - Cursa de cross 5 km, pentru a contribui la strângerea de fonduri pentru copiii SOS Satele Copiilor.

Număr de ore de voluntariat pe durata anului 2016: 201

Testimonial

„Am fost foarte bucuros la începutul anului școlar când am aflat că vom avea la limba română un voluntar. La prima întâlnire am pășit cu emoții, însă după ce l-am cunoscut pe domnul Alin, am răsuflat ușurat. Este un om foarte calm, prietenos care ne vorbește cu blândețe despre importanța limbii române, care ne-a făcut să înțelegem cine este Sadoveanu și ce a vrut să prezinte în romanul „Baltagul". Ne-a ajutat să înțelegem mai ușor gramatica de la predicate, la subiecte, conjuncții și propoziții subordonate. Întotdeauna înainte de teze nu pleacă până nu e sigur că toți am înțeles subiectele." (A.V 15 ani)

„Domnul Alin nu e ca profesorii de la școala, exigenți și cu multe reguli, ci ne spune că este important să ne acordăm respect reciproc. Este calm, înțelegător și prietenos. Ne-a ajutat foarte mult la limba română, mai ales la gramatică și am realizat cele mai frumoase compuneri. Am așteptat cu nerăbdare vacanța pentru că domnul Alin, ne-a promis că vom face multe activități împreună. Prima zi am început-o cu activități sportive - tenis de masă, unul dintre sporturile mele preferate. Vremea a fost frumoasă și asta ne-a făcut să planificam următoarea zi cu o excursie la Sibiu, am vizitat muzeele din Sibiu, Muzeul Brukhental, Muzeul de Istorie, dar cel mai mult mi-au placut Muzeul de Știinte și Biserica Evanghelică. În vacanța de vară am fost împreună la festivalul Luminilor în Parcul Sub Arini și în drumeție la Cisnădioara. M-am bucurat foarte mult când am aflat că domnul Alin din octombrie vine la noi în Sat să ne ajute." (R.T, 12 ani)

144 voturi