Finalişti

Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului

Proiectul încurajează, an de an, practicarea de către cetățenii județului Arad a sportului în general și a alergării în mod special, promovarea unui stil de viață sănătos, care pot contribui la reducerea numărului de cazuri de boli cardio-vasculare (in 2009 din 6137 de arădeni decedați, 3598 au murit de boli de inima). În anul 2016 proiectul a implicat 1604 de arădeni (1,01%) din totalul de 1956 participanți. Evenimentul a avut un număr de 17 persoane în echipa de coordonare și 203 voluntari (din Arad, dar și din alte 5 țări europene).
Proiectul și-a propus să fie și un exercițiu de lucru într-o echipa mai largă de parteneriat în comunitate, implicând 22 parteneri, 24 sponsori, 25 parteneri media, 16 unități de învățământ și 7 cluburi/evenimente sportive.

Numărul de voluntari implicați în cadrul proiectului: 203
Numărul de ore de voluntariat desfășurate în cadrul proiectului: 7000

Testimonial

„Mesajul meu se adresează în mod deosebit voluntarilor! Au aplaudat, au strigat, și-au făcut improvizații din sticle pentru a produce un sunet mai puternic, s-au urcat pe mese (unde au avut) pentru a putea fi văzuți de la depărtare, au bătut palma cu alergătorii sau chiar au alergat alături de ei. Au fost trup și suflet, gata să se sacrifice pentru binele alergătorilor! Voluntarii, adevărații eroi ai maratonului!” (Ruben Galis, responsabil promovare, voluntar)

181 voturi