Finalişti

Elena Romelia Flueraru

Un om simplu care mișcă munții conștiinței, o femeie care depășește provocările stereotipurilor. Poate părea o alăturare bizară de termeni, dar Elena Flueraru este omul extraordinar din spatele unei prezențe timide. De multe ori neștiută de nimeni, bate drumurile județului Brăila pentru a veni în sprijinul vârstnicilor singuri și săraci din case sau din sate uitate de lume sau pentru a se întâlni cu voluntarii pe care îi păstorește. Pentru Asociația Niciodată Singur, Elena este voluntarul anului, nu doar prin prisma multelor ore dedicate vârstnicilor singuri sau celorlalți voluntari din echipa sa. Ea este voluntarul anului datorită muncii necontenite de a schimba mentalitatea unui oraș mic, de a promova voluntariatul, de a găsi modalitatea prin care fiecare prieten, membru al familiei, coleg sau cunoscut se poate implica în slujba unui bătrân neputincios de lângă el. Astfel, alături de familia sa de 60 de voluntari și prieteni, reușește să ofere o mână de ajutor celor 70 de bătrâni cărora le poartă grijă, și nu doar lor.

Număr de ore de voluntariat pe durata anului 2016: 400

Testimonial

„Nu mai am putere să zâmbesc, dar îmi sunteți aproape și vă iubesc, draga mea doamnă Elena, d-na ENACHE ELENA (beneficiar 94 de ani)
„Elena este un exemplu de responsabilitate, de dedicație pentru vârstnici și de credința că fiecare poate ajuta, oricât de puțin. Este un om aparent simplu și timid, dar dincolo de această prezență timidă este un lider corect, care mobilizează și motivează pe cei din jur – un adevărat voluntar!" (Anca Iosub, Director executiv)

380 voturi