Finalişti

Ambasadorii bibliotecii

Ambasadorii bibliotecii este programul de voluntariat dezvoltat de Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari. Sloganul cu care a pornit la drum proiectul a fost „Împreună aprindem lumina'', plecând de la dorința de a lumina mintea și sufletul oamenilor din jur. Prin acest proiect, voluntarii și-au propus să transforme biblioteca într-un adevărat centru de cultură, de recreere, de dezvoltare personală și de învățare pe tot parcursul vieții. Au fost adăugate servicii noi de bibliotecă, ce vin în întâmpinarea nevoilor oamenilor din comunitatea. Cu o mână de adolescenți inimoși, cultura a ieșit în stradă, în mijlocul oamenilor, unde au fost organizate workshop-uri, flashmob-uri, s-au recitat și împărțit poezii. Porțile bibliotecii au fost larg deschise, realizându-se cursuri de limba engleză, cursuri de calculatoare, ateliere de creație (peste 250 cursuri și ateliere), seri de dansuri tradiționale. A fost înființat „Laboratorul de teatru’’, unde trei trupe de teatru, una formată din copii, una formată din adolescenți și alta formată din adulți, oferă spectacole gratuite publicului năvodărean.

Număr voluntari implicați în cadrul proiectului: 59
Număr ore desfășurate în cadrul proiectului: 3450

Testimonial

„Ambasadorii bibliotecii, acești tineri entuziaști, fac cinste orașului nostru. Cum să nu îți crească inima de mândrie când vezi că un grup de adolescenți sunt în stare să facă atât de multe lucruri minunate? Am participat la cursul de limba engleză, la serile de dansuri, la spectacolele de teatru. Ei au reușit să scoată din casă comunitatea și să o aducă împreună. Ei au reușit să creeze în jurul lor o lume minunată și sunt fericită că fac și eu parte din ea. Aplauze și mulțumiri sincere, voluntarilor! Sunt cu adevărat „ambasadori” ai bibliotecii și ai culturii năvodărene.” (Nicoraș Violeta –beneficiar)

„În cadrul programului de voluntariat „Ambasadorii bibliotecii”, predau cursul de limba engleză pentru adulți și fac acest lucru cu mare drag. Cea mai mare bucurie a mea este să văd că oamenii pentru care lucrez, sunt mulțumiți. Atunci simt într-adevăr că sunt de ajutor și nu-mi doresc decât să continui. Sper ca acest program de voluntariat să meargă mai departe mult timp de acum încolo.” (Calinovici Maria Luciana – profesor la Liceul Lazăr Edeleanu Năvodari, voluntar)

272 voturi