Istoric și organizatori

Istoric și organizatori

Istoric și organizatori

Istoric

Gala Națională a Voluntarilor este singura competiție națională pentru mișcarea de voluntariat din România și unicul eveniment de recunoaștere a meritelor VOLUNTARIATULUI la nivel național. Începând cu anul 2011, această competiție își propune să ofere o binemeritată recunoaștere publică oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitatea din care fac parte.


Organizatorii competiției

Organizatorii competiției

Gala Națională a Voluntarilor este organizată de către Federația VOLUM, încă din primul an de activitate. VOLUM este federația organizațiilor care sprijină mișcarea de voluntariat din România, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național. Înființată în 2010, VOLUM reunește în prezent un număr de peste 85 de organizații membre, care gestionează aproximativ 22.500 de voluntari.

Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune a tuturor factorilor interesați de mișcarea de voluntariat în vederea dezvoltării sustenabile a voluntariatului în România.

Viziunea Federației VOLUM este o societate românească în care voluntariatul este o mișcare acceptată, susținută și recunoscută pentru contribuția sa la coeziunea, incluziunea și solidaritatea socială și la respectul pentru oameni și mediu, pe baza asumării la nivel individual și instituțional a responsabilității sociale manifestate prin voluntariat.

VOLUM este organizația care a contribuit, prin eforturile depuse alături de membri și parteneri, la schimbarea Legii Voluntariatului. De asemenea, de-a lungul timpului, federația a inițiat și dezvoltat numeroase instrumente și demersuri care să vină în ajutorul creșterii mișcării de voluntariat din România. Vă invităm pe website-ul VOLUM pentru mai multe informații.

Raport #GNV2016