Rezultatele ediţiei din 2012

Rezultatele ediţiei din 2012

Rezultatele ediţiei din 2012


Gala Naţională a Voluntarilor, ediţia 2012 a însemnat:


90 de proiecte finaliste din întreaga țară care au mobilizat în 2012 peste 11.100 de voluntari;


Cele 2.572.800 de ore de voluntariat cumulate în cadrul proiectelor finaliste valorează 852.725 de euro;


Seara de gală s-a bucurat de peste 300 de invitați, iar promovarea a depășit 16.100 aparitii online.


Gala Națională a Voluntarilor 2012 a avut loc în data de 1 decembrie 2012 la Bucureşti la Crystal Palace Ballrooms, sala București. Tema evenimentului a fost “România Interbelică”, anul I.L.Caragiale. Gala Națională a Voluntarilor este un eveniment anual organizat de Federația VOLUM și este singura competiție națională ce aduce recunoaștere voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari și centrelor de voluntariat din întreaga țară. 


În perioada 29 octombrie – 14 noiembrie 2012, peste 144 de nominalizări au fost înscrise în concurs la cele 22 de categorii, de către organizații neguvernamentale, instituții publice și companii care mobilizează voluntari. Înscrierea s-a realizat prin completarea formularelor specifice fiecărei categorii care au fost făcute publice pe website-ul www.voluntariat.ro/gala .Nominalizările au fost primite exclusiv prin email la adresa office@federatiavolum.ro. 


La Gala Națională a Voluntarilor 2012 au participat peste 300 de invitați din sectorul neguvernamental, mediul academic, reprezentanți ai instituţiilor publice şi ai mediului de afaceri. Evenimentul a fost prezentat de Irina Păcurariu (prezentator TVR) şi Dragoș Dehelean (CEO responsabilitatesociala.ro). Invitaţii au avut parte de 2 momente artistice oferite pro bono de catre Asociația Culturală Momentum si trupa spectacolului D’ale lui Caragiale precum și de o expoziție cu obiecte de arta și mobilier puse la dispoziție de Galeriile Noblesse și Casa de Licitații Artmark.