Au început înscrierile la Gala Națională a Voluntarilor, editia 2014

Au început înscrierile la Gala Națională a Voluntarilor, editia 2014

Au început înscrierile la Gala Națională a Voluntarilor, editia 2014

Azi, 08 octombrie 2014, Federaţia VOLUM alături de partenerii dă startul nominalizărilor la cea de-a patra ediţie a Galei Naţionale a Voluntarilor, singura competiţie naţională ce premiază meritele voluntariatului din toate domeniile de activitate.

Competiția Gala Națională a Voluntarilor, ediția 2014 este realizată cu sprijinul Federației Fundațiile Comunitare din România (FFCR), a Ministerului Tineretului și Sportului și Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Dezvoltării Profesionale din România (ANPCDEFP).

La fel ca în edițiile precedente, competiția va fi susţinută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen  și Zoli Toth.

Timp de patru săptămâni (8 octombrie-31 octombrie 2014), organizaţiile neguvernamentale și instituţiile publice care lucrează cu voluntari, precum și companiile care își implică angajații în proiecte de voluntariat sunt invitate să îşi nominalizeze favoriţii, accesând www.galavoluntarilor.ro  

Competiția premiază și aduce recunoaştere publică voluntarilor, proiectelor de voluntariat, coordonatorilor de voluntari şi  centrelor de voluntariat din întreaga ţară. Nominalizările se realizează exclusiv online folosind portalul înscrierilor, până la data de 31 octombrie 2014, ora 23:59. Nominalizaţii trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2014 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiţia ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.

Biroul executiv al Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Secretariatul Federației Fundațiile Comunitare din România (FFCR), organizațiile membre Federației Fundațiile Comunitare din România (FFCR) sau membrii Consiliului Director Federației Fundațiile Comunitare din România (FFCR)  nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza juriului extern Federației VOLUM, precum și votul publicului. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 12 decembrie 2014, la Gala Națională a Voluntarilor.

Gala Națională a Voluntarilor este cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară, moment ce oferă o binemeritată recunoştere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia şi abilităţile lor pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate. Mai multe informaţii privind regulamentul, criteriile de jurizare, precum şi condițiile de nominalizare sunt disponibile pe website-ul competiției www.galavoluntarilor.ro.